Monday, August 8, 2011

Sedikit GA Sempena Birthday Aku

Happy birthday to me ,
Happy birthday to me ,
Happy birthday to me ,
Happy birthday to me !

okayy , okayy , sudah sudah lah tu kan , jangan terlampau over pulak , nanti orang marah , actually birthday aku past 5 August :) but , aku buat 'blogging holiday' sendiri , jadi takde lah update hari tu , sebab ? nak sambut birthday aku , *sambut lah sangat

FRIEND | FAMILY
as usually , bila birthday kita , mesti ada orang wish right ? so , aku pun sama lah , terimakasih sangat kepada yang wish aku , i realy appreciate it friend ! aku tak tahu mcm mne nk balas , even korang cuma wish je , tapi aku serious bangga dapat kawan macam korang , thanks tau , qeera , hana , wafiy , razin , hanif , afif , faris , ubai , fatyn , mai , zurisha , amy , putri , fyreen , adlina , amirah , syaza , najwa , shiva , gowri , nithya , amalia , wani , shakinah and all yang tak tertera , maybe aku terlupa :) thanks

KENALAN FACEBOOK
terimakasih sangat² juga aku ucap kat korang , even though tak pernah kenal , tak pernah tegur , tak pernah jumpa , tapi korang sudi click 'SayHappyBirthday' dan jenguk kat ruang Birthdays tu :) ada juga yang rajin nak pergi wall aku nak wish , thanks thanks :)

HANDPHONE
last but not least , terimakasih aku ucapkan kepada yang wish aku guna handphone :) bagi aku , buat apalah korang nak membazir kredit korang nak hantar mesej about 1 sen-10 sen , even duit tu nampak sikit tapi kalau korang kumpul setiap hari , korang boleh beli apa benda yang korang idamkan :) terimakasih sangat !

THE GIVEAWAY
okay , sebagai tanda penghargaan aku , aku nak hadiahkan RM 5 top up kepada sorang blogger bertuah yang berjaya kira ada berapa perkataan terimakasih dan thanks , sorry lah aku tak mampu nak bagi yang grand grand punya , just a little bit tanda pengharggan aku , kihkihkih :) *ni dikira giveaway ke ? sila comment di ruangan komen pada pukul EMPAT PETANG pada 8 OGOS 2011 untuk beritahu ada berapa perkataan terimakasih dan thanks ye

urusan seterus-seterusnya nanti kita buat melalui facebook okay :) siapa cepat dia dapat , korang just perlu komen dan tinggalkan link facebook korang okay :) nanti aku add dan korang bagilah nombor phone korang tue :) *tak habis² cakap korang, padahal nanti pemenang satu je , hehe , kiranya , benda nie cuma nasib je kat korang :) good luck haha

FOR ALL FRIENDS
kepada kawan² aku pula , aku tak lupa korang , sapa yg nak hadiah pula , kira ada berapa patah perkataan the whole entry ni ! tak kiralah simbol ke ape ke , termasuk lah sampai ke ucapan terimakasih yg last sekali kat bwh tu ! lepas tu , besok , siapa jumpa aku dulu , kat sekolah , bagi jawapan yg betul , dia dikira pemenang :) hahaah , ini serious tau ! besok aku bagi something yg istimewa hehe :)

terimakasih :) thanks :D terimakasih :)

Wednesday, August 3, 2011

in a relationship with ... + event di facebook

assalamualaikum ,

hari ini hari rabu , selalunya ramai orang buat WW , tapi hari ni aku malas nak buat , sebab aku rajin , jadi aku nak ceritakan satu benda kat sini :)

dekat facebook kan ada mcm benda nie ,,


sila tengok dekat area bulatan itu , aku tak reti nak crop , dah lupa actually :)

ok , mesti korang pernah kena lah kann ? banyak gile event ! PMR sampai berbelas-belas , nak sambut Ramadhan pun sama , actually , tak perlu lahh nak buat benda nie semua ! menyakitkan hati je ! lepas tu pergi invite aku kenapa ? aku bukan bajet ke apa ke , cuma geram tau dengan notify yang banyak :)

then , yang kedua pasal 'relationship status' , mesti ramai gila lah perempuan yang buat relationship , tapi dengan perempuan , sebenarnya , xde masalah pun benda nie dengan aku , tapi kenapa perempuan je yang boleh buat dengan perempuan ? lelaki dengan lelaki tak boleh kea ? 

kalau lelaki buat dianggap gay , kenapa perempuan tidak dianggap lesbian ? haaa , aku tak tahu nak jawab apa , anyway , sapa nak add facebook aku , dipersilakann :) saya tak ramai kawan , saya juga tak hott :)

Tuesday, August 2, 2011

Kembali Ber-blog :) + Bertudung

Assalamualaikum W.B.T.

hello , macamana puasa ? dah tak larat ke ? baru hari kedua , takkan dah tak larat ! ok ok , hari ini selepas lebih sebulan tidak mengupdate blog , rasanya nak update balik ! apasal ? sebab aku sangat boring lah wehh ! rasa macam dengki pun ade , sebab selalu baca² blog Ayeem Ayam ngan Ujang ! gila best ! so that , rasa tertarik aku untuk ber-blog pun ada ! terima kasih kat dua orang brother tu ! sebab kalau tak , mungkin aku tak update blog dah ! :)

ok , lets see the picture first :)


what can you see ? tudung yang bergantungan , lagi ? hanger² , dinding , orang , okayy okayy , stop ! kalau korang perasan , semua perempuan yang masuk kedai nie , semua nya pakai tudung , whoaaa , I wish that all kedai macam nie doh ! gila best ! even bukan semua yang pakai tudung tu baik baik , tapi aku rasa seseorang perempuan itu lebih ayu bertudung ! 

sebab apa aku suka orang pakai tudung ? sebab diorang tutup aurat :) 

sebab apa aku kurang suka orang tak pakai tudung ? sebab diorang x tutup aurat :)

kalau diorang tutup aurat , xdelahh macam macam benda naik ! naik marah , naik geram , naik seram ! mcm mcm lah ! anyway kepada akak akak adek adek yang bertudung , jangan berhenti memakai tudung :) korang ayu+cantik+lawa pakai tudung !

abgchoberkata : bukan semua yg pakai tudung baik , bukan semua yg tak pakai tudung jahat :)

Monday, June 20, 2011

Nak Sangat !

hmm , oklahh , hari ini aku terPAKSA post pasal announcement tu ! kepada blogger yang tak mau baca , tak pe , ini post yang terpaksa di buat atas paksaan daripada rakyat jelata SEMERBAK ! hmm , lagi sekali diulangi , announcement yang berbunyi , 

~kepada semua pelajar lelaki 3 KRK , sila ke bilik disiplin sekarang juga!~

hmmm , korang nak terkejut sangat sebab apa hah ? kelas KRK tak boleh kee nak pergi bilik disiplin , huh , letih lah dengar soalan "napa korang kena panggil?" "napa panggil itu korang?" "kena napa korang dipanggil?" huh , macam macam soalan yang aku dengar , tapi aku dah tegaskan , kalau nak tau cerita , sila buka http://justabgcho.blogspot.com , muahahaha , sebab apa ? saja menggedik nak ramai kan pengikut pembaca dan pengreader , haha

ok ok , ramai yang dah marah tu , aku cerita lah ni , hmm , kitorang kena panggil sebab kelas 1 KRK diceroboh , then kitorang ada masuk kelas tu , tapi seriously , nothing yang kiteorang buat , cikgu salahkan kitorang sebab kitorang ada masuk , waktu prep , hisssshy ! senang ² je budak KRK yang baik lagi kind lagi good lagi pandai ni dituduhkan , sorry ok , kami bukan gangster ! muahahaha , *dah lah bajet pandai, lagi nk bajet baik . okbye , aku saja je nk mendidihkan lagi api kemarahan korang tu , apa ? tak marah , like I care !

hmm , lepas tu kitorang masuk lahh bilik disiplin , cikgu check tapak kasut setiap orang , AIMAN ISMAIL kalau nk tau sangat sebab apa diorang check kasut , sebabnya , meja kelas 1 KRK kena pijak ok ! so , takkan nak check topi keledar pulakk ! of course lahh nk tengok kasut yang mana boleh dipersalahkan , jadi , takde sesiapa punn yang sama seperti kasut itu nye punn ! jangan nak tanya lagi tauw ! pening , lagi bagus aku jawab soalan geo ke , soalan bm ke , ni tak , "kenapa diorang check kasut" takkan ada soalan peperiksaan berbentuk macam tu ! 

ok ok , diteruskan lagi , jadi dah tiada sesiapa yang bersalah , habislah cerita , so , as a conclusion , KITORANG MEMANG TAK BERSALAH kalau meja tu kotor atau rosak or tak bersih ! tapi tapi tapi kitorang dipersalahkan juga, sebab masuk kelas orang lain , ! hmm , lagipun kitorang aku tak kisah lahh , cikgu nak marah , sebab cikgu mesti ada sebab nak marah , so ,cikgu memang terbaik ! insyaAllah kitorang tak mengulangi nye lagi !

jap jap jap , semua pernyataan kitorang di atas takde kena mengena ngan aku ! statement kitorang adalah untuk Abg Long , Abg Ngah , Abg Chik , Busu , Penan dan Penyu ! jadi Abg Teh tiada kena mengena ! Abg Teh cuma menaip jerr di depan komputer !

korang tak tau siapa abg abg tu semua ? nak tahu ? hmm kalau nak tau , atas permintaan lahh yee , kalau ada yang minta baru aku bagi tau ! aku rasa xde yang minta kott ! tak perlu punn , anyway , kami sudah punn memecahkan tradisi , seramai 7 orang pelajar yang disanjung tinggi dipanggil ke bilik disiplin ! muahahaha , *disanjung kah ? kbye ! puas hati ?

Wednesday, June 15, 2011

Wordless Wednesday #1


don't know what they doing ? hmm , don't know too !

Tuesday, June 14, 2011

Page KL Gangster Hangat !

seperti semua sedia maklum , KL Gangster telah mengutip 1.5 juta pada hari pertama tayangan sekaligus memecahkan rekod di Malaysia ! fuiiiyoo ! tapi , dalam hot hot tuu , ada lagi satu benda hot yang berlaku kat page facebook KL Gangster , nak tau apa dia ?


haaa , tu lah dia , ada sorang akak shanteQ maniss , pergi post 
~dialog2 dalam KL gangster sume org hafal!! kalau boleh hampir kesemuanya..... cuba try suruh baca sepotong ayat2 suci dari AL quran, mau tergagap2 nak bacanya?? pelik tgk manusia skrg ni....:))~

so , apa lagi , memang ramai lahh yang terjebak dengan post ni , ada yang suka , ada juga yang tak suka , tapi aku tak berpihak ke mana mana pihak , tapi aku kesian lah dekat cik linda kita nih , tak pasal-pasal bertubi-tubi kena dengan yang lain , yeah ! mungkin boleh nak memberi nasihat tapi betul ada sorang mamat tu cakap , nak nasihat biarlah tempat yang betul , 

tapi tapi tapi aku takde lahh 100% membangkang kata-kata cik linda nih , cuma di saat aku tengah galak membaca , ada sorang mamat tanya , ~kau tu sempurna sangat ke?~ ~alhamdulillah , ya~ waaa , terkejut hamba ! boleh pula mengaku sempurna ! emm , dah jadi macam tu , aku memang terus pelik , something wrong with this girl!

tapi ada pulak satu mamat yang baik beri nasihat 

x perlu la kot nak menggunakan sentimen agama di sini..

walaupun niatnya baik..tapi terkadang akibatnya tidak baik..

cik fokus ke arah BACA Al-Quran..
belum sampai tahap menjadi Al-Furqan..
sekadar baca dan terjemah maksud,kadang2 yahudi lebih baik daripada kita dalam bab itu..

jadi janganlah fokus hanya kepada baca dan terjemah..
menitilah ke arah FAHAM Al-Quran..maka akan kenal Allah..

haa , ni memang aku sokong 100% memang patut pun dia post gitu , elok² ramai yang mengundurkan diri , tapi cerita belum habis lagi tau , benda ni berlarutan , dan aku tak sempat nak baca sampai hujung cerita , kalau korang nak tau cerita selanjutnya , buka sendiri lah link ni ----> link ! selamat membaca .

abgchoberkata : orang ni nasihat orang tu , orang tu nasihat orang ni , sampai bila nak tamat ? =='

Monday, June 13, 2011

kenanganku bersama AF !

tiktok tiktok , dah 10 minggu yee AF berlangsung , semalam pula AF melabuhkan tirai untuk selama-lamanya ! emm , i think no one yang hidup kat Malaysia ni tak tahu AF tuu apa , so , jangan nak buat tak tahu eahh ! anyway , seperti yang korang tau , tahun depan memang dah takde lahh kan AF , so , apa korang rasa ? sedih ? gembira ? tu hak korang lahh , tapi bagi aku banyak sangat kenangan aku dengan AF !

AF 1 .
nothing , just waktu konsert ketiga tak silap aku , aku menangis gila tengok atie AF keluar , haha , aku tak tau sebab apa .

AF 2
aku masih lagi tak terlampau fanatik sangat kat AF 2 , cuma mak aku lahh , memang fanatik gila kat Zahid , lepas tue aku kesian kat Mas , dia ibu tunggal , pastu dia lak lurus , kesiaaann .

AF 3
yeah , aku sayang Kefli ! dia punya persembahan minggu kelapan kott , yang buat kat luar dari tempat biasa tuhh , pehh , best gila , tak silap aku waktu , habis konsert , dia ranking pertama , kalaulahh waktu tu konsert akhir , kan best ! Kefli dah jadi juara , ngee .

AF 4
haa , AF 4 punya konsert ke 6 aku pergi , aku penyokong setia Farhan waktu tu , waktu aku pergi tu diddy keluar , mak aku sedih gila , anyway muka aku masuk tv , wat , tak kesah ? ape aku kesah ! hihihi , waktu tu jugak sorang peserta yang dari konsert prelude akan dibawa masuk selama seminggu jee ke dalam fakulti , aku menjerit HAAZAAAMAAA , tapi malangnya Leez yang terpilih .

AF 5
emm , takde yang menarik kat AF 5 , tapi aku mula minat Heliza lepas keluar AF .

AF 6
yeah , stacy juara , at first aku memang tak suka langsung Stacy menang ! aku suka kat Riz , mungkin sebab semangat kenegerian , perok lahh katakann , tapi makin lama aku tengok Stacy makin best , dan sekarang aku minat gila kat dia !

AF 7
aku minat sangat sangat sangat dekat Akim , tapi dia dapat nombor 3 , watdetuuut la aril nih , anyway aku makin lama tak suka kat akim , why ? aku tengok kat fb , bila fans comment ngan dia , langsung tak l;ayan , tapi bila friend comment , confirm ade feedback , salah satu contoh artis sombong , tapi kalau akim tak sombong , balaslahh balik ape yang fans comment , tanpa fans kau never dapat pergi final taw !

AF 8
waktu AF 8 aku pergi konsert final dia , yeah , memang macam bukan final , x ramai orang lahh , mungkin AF dah tak besh kott waktu tuhh , anyway , shahir juara , i'm the shahir's fans !

AF 9
lalala , konsert final dia semalam , anyway , aku nak sangat lena menang , sebab apa ? sebab hazama dah banyak pengalaman dalam bidang nyanyian , rasa tak adilla pula dia masuk , aku memang suka hazama , tapi napelahh astro ni ambik hazama ? dia dah jadi artis tau tak ? mesti astro nak naikkan balik peminat setia AF kann , tapi benda dah berlalu , nak buwad macamana ? anyway congrats HAZAMA !

Friday, June 10, 2011

'Kalau Saya Dapat RM 300




whooaa , can you read it ? of course can , right ? so , tak payah fikir panjang² , aku rasa korang faham , dan kalau korang nak join klik link kat atas tu ! contest ni kak safra yang buat !

ok ok , need to fullfil the term first , kalau 'saya' dapat RM 300 , apa yang akan aku gunakan *sekejap aku sekejap saya , seriously , aku memang nak sangat Samsung Galaxy Mini ! harga dia about 599 - 650 camtu , tapi IF la aku dapat RM 300 tu , yang lebihnye memang aku akn guna duit aku sendiri ! aku just guna RM 280daripada duit itu untuk beli Galaxy Mini , 

lagi RM 20 nak campak mana ? ok , serious ni , lagi 20 tu aku akan letak kat masjid ar-rahimah ,hehe , tempat aku selalu solat jumaat, wei wei wei , bukan riak , takbur , menunjuk dan apa sajalahh , tapi aku nak derma coz mungkin rezeki aku murah , dah dapat 300 , takkan nak ambil semua , aku niatkan nak sedekah , tapi itu ceritanya kalau dapatlahh , kalau tak dapat , penat jee aku fikir nak buat apa dengan RM 300 tu , hehe ,


one more thing , aku memang serious guna RM 300 tu untuk buat benda yang diperkatakan di atas , bukan just cakap² dan taip² je ! aku memang nak sangat Galaxy Mini tuhh , nak nak nak ! dan nak lagi ! = ='


jadi , itulah sebabnya kenapa aku nak sangat RM 300 tuhh , kalau korang punn berminat nak join , join lahh , lagi sekali ni link dia Kak Safra !

ditag kepada kawan² yang dikasihi !

-shakinah kassim-
-abg wacana-
-senyum-senyum-

Thursday, June 9, 2011

Movie Review : THOR

bismillahirrahmanirrahim , hari tu , aku pergi tengok movie Thor , yaa , aku tau cerita ni dah lama , tapi nak buat macam mana , HotFM bagi tiket free , cerita yang dapat pula Thor . so , daripada tak tengok , baik tengok .

actually aku dah decide dari rumah , nak tidur jee dalam panggung nanti , confirm cerita tak best ! tapi segala-galanya berubah , ahahaha , cerita dia serious best !

anyway aku faham cerita nie tapi susah nak fahamkan orang kayy , jadi sinopsis dia aku copy dari iAwani . sinopsis je yang aku copy ok , bukan aku ni copycat , tapi aku tak reti nak ceritakan ,

Thor adalah adaptasi daripada watak komik terbitan Marvel, di mana hero dalam komik tersebut turut menggunakan nama yang sama. Thor adalah Dewa Petir dalam mitos Yunani. Filem Thor ni adalah filem pelengkap keempat kepada 4 siri filem heroik adventuris terbitan Marvel iaitu Kapten Amerika, Iron Man, Spiderman. Keempat-empat mereka (Thor, Captain America, Spiderman dan Iron Man) akan membentuk sebuah kumpulan super-hero di namakan Avengers. Disinilah sejarah bermula.

Sinopsis filem Thor
Thor adalah anak kepada Oden, Raja kepada sebuah negara bernama Asgard, Thor mempunyai seorang adik angkat yang jahat bernama Loki. Senjata Thor adalah sebuah tukul besi. Dengan tukul ni Thor boleh buat apa saja kerana tukul itu memberikan dia kekuatan luar biasa. Di Asgard, Thor adalah seorang anak raja yang temberang dan angkuh. Kerana sikapnya itu, Thor telah mencetuskan perkelahian. Perkelahian kemudiannya bertukar menjadi perang seperti mana sebuah perang besar satu ketika dulu yang pernah berlaku di Asgard. Oden, bapa Thor dan Raja kepada Asgard menghukum Thor di atas kesalahannya. Thor di buang ke bumi lalu terdampar di sebuah padang pasir di Meksiko, tempat di mana Erik Selvig (saintis wanita) membuat penyelidikan. Erik membawa Thor ke tempat rawatan, di situlah Thor berjumpa dengan Jane Foster lalu jatuh cinta pandang pertama pada Jane. Apabila beberapa minggu hidup di kalangan manusia, Thor belajar menjadi seorang lelaki. Tak lama kemudian, apabila mengetahui Thor berada di Bumi, musuh ketat Thor dari Asgard (adik angkatnya, Loki) menghantar makhluk-makhluk jahat ke Bumi dengan tujuan untuk menakluk Bumi dan membunuh manusia sekaligus membunuh Thor, namun kejahatan Loki di halang keras. oleh Thor yang kini berubah sikap menjadi seorang hero, bukan lagi anak raja yang angkuh dan sombong.
YangBEST
-pemandangan dia , perhhh , serious best dekat dunia asgard .
-elemen komedi yang tibatiba ada waktu aku tengah suspen , tak tau laa kalau korang .
-Natalie Portman berlakon , hehe , dia cantik , aku suka dia berlakon , 

YangBOO
-penjaga pintu yang menghubungkan alam asgard ke alam lain , masyaAllah , menakutkan gila muka dia ! tinggi pula tu ,
-ending dia sedikit kurang best , dia tak dapat jumpa balik cinta dia kat bumi , walaupun dia berjanji , sedihh !
nak tengok trailer dia kea ? nah hambek nihh ,
kalau korang rasa macam nak tengok cerita nie , belilahh cd dia ok , tapi aku rasa korang semua dah pandai kan , mesti pandai nak download sendiri , sukati korang , tapi bagi aku cerita ni best ! 7 out of 10 : )

Monday, June 6, 2011

Contest Muka Terperanjat Beruk


lalala , emm , semalam aku online facebook , then aku tertarik dekat satu 'event invitation' ni , event ni dari sorang blogger yang aku tak kenal , hehehe , tak payah cerita lahh siapa , kalau nak tahu siapa juga , klik link ni Aku je :): contest muka terperanjat beruk ! korang pun boleh join juga contest ni kalau nak !

aku pun seram sejuk juga nak join contest ni , sebabnya muka aku dah lah macam beruk , nanti buat muka beruk , jadi muka beruk kuasa dua pula ,, = =' tapi disebabkan hadiah yang SANGAT lumayan , aku decide join juga laa,,

lagi satu , aku tengok ramai participant ni semua nya perempuan , perhhh , memang malu gilaa ! tapi aku nak jelaskan lagi kat sini , hadiah dia SANGAT lumayan ! jadi , korang join lahh ye !

ni aku sertakan gambar beruk yang tercomel di abad ni !


nah ! ambik hang ! hang nak satu , teman bagi dua ! nak penjelasan pasal gambar ni ? emm , muka aku jadi beruk ni sebab tengok banyak sangat muka beruk yang jadi peserta , jadi disebabkan beruk beruk tu comel yang amat , aku cubalah menjadi beruk yang lagi comel !
ehh , jap jap , contest ni nak muka macam beruk kea muka terpranjat beruk ? haahh , sama la tu , janji aku dah jatuhkan saham muka aku yang comel ni untuk dapatkan hadiah dia ,, LUMAYAN !

korang nak join contest ni ? ni link dia , Contest Muka Terperanjat Beruk !

lagi satu , penting nihh , aku tag kan kat Shakinah Kassim . join tau shakey .. : D

Saturday, June 4, 2011

Komputer Rosak Lagi !

Tak Tahu Bila Boleh Post Entry !

: (
~dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang~

korang , pernah tak buka myspace ? bukan dulu , tapi sekarang ? ada lagi kea yang log in myspace setiap hari ? aku yakin , mesti takde punya lahh , so , aku saje je laa log in myspace aku , nasib baik lahh ingat password nya , kalau tak , tak dapat lahh nak masuk .

haaa , aku nak tunjuk beberapa pembaharuan yang Tom (pengasas myspace) buat .

~home~

~comment~

~photo~

~my profile~ 
*edit by myself oke !

hahaha , serious aku cakap serabut gila aku tengok ! pening gila ! kawan aku dulu ada lahh 1000 lebih , kalau tengok online friends , maunye sampai 300 lebih , never kurang , tapi semalam aku buka , tak sampai lima orang ! hahaha , tu punn budak bukan Malaysia , hahaha !

myspace , facebook , friendster , twitter , tumblr , tagged aku pilih facebook ! myspace dulu serious best , tapi lepas gacebook dah popular sekarang nie , macammacam perubahan dia buat ! sampai pening aku dibuatnya , 

moral of the story *jadi diri anda ! yang lain orang lain dah ambil ! betul kea ?






Friday, June 3, 2011

Arghh ! Geram Nie !

bismillahirrahmanirrahim ,  emmm , aku tak tahu lahh apa nak jadi sekarang ni , elokelok mood aku tengah baik , tibatiba jadi buruk , yang aku ni pun satu , lain kali kalau jalanjalan kat internet ni berpadapada la sikit , kan dah sakit hati terbuka satu page nih *dua sebenarnya!



hmm , apelahh yang admin page ni dapat kalau buat macam nie ? aku pelik gila kenapa diorang tak puas hati sangat dengan malaysia ? korang memang takda perasaan dah kea ? emm , yes aku tau bukan semua rakyat negara korang jahat , tapi kerana nila setitik , rosak susu sebelanga !

aku post entry nih , bukanlahh nak mengutuk orang indonesia , aku taknak lahh panas panas kan lagi benda yang agak panas nihh , aku tahu , bukan orang malaysia jee yang ada blog , so , aku harap kita boleh lahh berdamai , aku baru nak belajar sejarah bab 7 form 3 habis cuti ni , tak semangat pulakk .

kalau aku jahat kan , aku cakap jee , 

~woi , dua juta lebih rakyat korang cari rezeki kat malaysia , lagi nak kutuk kutuk malaysia~
~korang tak sedar kea , banyak gila web porno korang buat , lagi nak cakap melayu babi *mana aku tahu ni?pecah rahsia~
~korang tak sedar kea malaysia kalahkan indonesia piala AFF Suzuki hari itu , *takde kena mengena~


Wednesday, June 1, 2011

Naik Naik Naik !


bismillahirrahmanirrahim .


ok , hari ini satu jun , hari ini jugak entry pertama aku untuk bulan jun akan keluar , jadi cerita panas apa yang tengah panas sekarang ni ? aku rasa kalau aku cerita pun korang mesti dah tau kann . yaa , elektrik naik start hari ini !

hmm , tadi kat sekolah cikgu tak habis habis cakap jimatkan elektrik , adoii , aku pelik laa , elektrik naik baru nak kena jimat ke ? kalau macam tu , aku setuju lah kerajaan naikkan elektrik nih , tak punn naik kan jugak barang barang lain , sebab nanti mesti mak , bapak , cikgu , pakcik , makcik , nenek , atok dan semuanya suruh berjimat !

aku cuba try imagine juga bila lain lain keperluan asas naik = ='

charge internet naik 100% = hanya orang kaya yang boleh update blog setiap hari .
maggi naik 100% jugak = ramai la perempuan tak kahwin , banyak laki mati kebulur waktu bujang .
air (water) naik 100% = penuh orang dekat sungai-sungai yang berdekatan , orang tunggu hujan baru mandi .
semua makanan naik harga = malaysia jadi 'negara orang kurus nak mampus' dari 'negara orang gemuk (sekarang)'
tol naik harga 100% = keluarga duduk dekat-dekat jee , nanti bila raya tak payah nak lalu highway.

hahaha , itu cuma sedikit jee , mungkin banyak lagi yang akan terjadi kalau macam macam barang naik harga , tapi itu cuma andaian je eak , hehehe

abgchoberkata :  ok juga tu kan ? boleh aku belajar jimat-cermat sikit : D

Tuesday, May 31, 2011

The Laziest Salesboy !


lalala , semalam aku pergi ke tesco ampang , aku teman parents (ikut sebenarnya) aku sebab nak beli kasut , ye laa , ayah aku pekerja cemerlang , ngeng  (tak payah cerita laa) , so, aku decide nak pergi cuci mata lahh , nak beli handphone baru , aku ingat nak beli xperia x8 atau Samsung Galaxy Mini .

hmm ,, aku memang berniat nak beli ! bukan just suka suka tengok macam remaja remaja yang lain , hehehe , sori kepada other teenager , yang tak puas hatinya, satu kedai ni layan pelanggan macam kucing minta nasi tau tak !

aku bukan merendahkan martabat kucing , tapi aku sakit hati , tanya satu jawab setengah , tanya lapan jawab empat , ishh , bengang tau tak ,, selepas itu , aku tanya lah boleh trade in tak handphone aku ? korang teka dia buat apa .. dia hulur tangan tanpa sebarang ayat yang keluar . ye aku tau laa kau nak tengok handphone aku , tapi kau takde mulut ke nak cakap?

so, daripada lama-lama aku kat situ baik aku bla jerr , sori ye abg jual handphone, bukan nak menjatuhkan maruah abang , tapi untuk mendidik abang supaya menjadi slaesboy yang baik pada masa hadapan . (cehh , macamla dia ada blog)

abgchoberkata : nothing !
Follower Ke-100 !


what ? follower ke 100 ? ouh , i'm very proud of it ! apa ? follower korang dah beribu takpe takpe aku akan berusaha untuk memberi yang terbaik kepada my follower .

emm , okay , seperti yang telah aku niatkan , aku akan buat satu entry khas buat follower ke-100 aku  iaitu WanCikguMuzik ! anyway tak tau laa dia cikgu real atau just nickname cikgu .

emm , seperti yang aku tahu , dia juga baru dalam dunia blog ni , sama la macam aku , tapi dia dah ramai gila follower . bagi aku dia ni sangat bagus . why ? dia tak mengharapkan follower beribu tapi dia nak pembaca setia ! lebih kurang macam tu la .

aku ada 'box-to-box' dengan dia , dia banyak memberi nasihat , mungkin sebab dia cikgu , so , dah terbiasa menasihati anak murid , hehe , ok ok , aku taknak bagi tahu apa yang dia 'box-to-box' dengan aku , malu . .

ok ok , special nya dia , bagi aku , dia punya entry banyak juga laa yang best , mungkin sebab tu , ada juga yang setia membaca entry entry dia , dia tak perlukan ayat yang kelakar untuk tarik orang , dia just straight to the point ,

emm , yang kurang special , sorry yea cikgu , bukan nak mengutuk cikgu , ni hanya pendapat saya , saya tahu saya pun banyak kekurangannya , awal-awal dah minta maaf , takut hubungan rosak pulak , hihi , emm , serabut sangat laa , agak pening sikit , tapi ia tak menganggu mood saya untuk baca entri cikgu ,, ;p hehe (takut cikgu marah doe).


okla , aku nak taip entri untuk hari ini pulak .. bye

abgchoberkata : sorry , pc problem , tak boleh nak upload gambar . .

Monday, May 30, 2011

My Happy Anniversary !

hey makcik , pakcik , uncle dan aunty ! alhamdulillah semalam adalah hari anniversary aku . bukan hari jadi tau . ianya adalah hari anniversary ! semalam genaplah setahun aku bersama si dia .




sepanjang aku bersama dengan dia , memang banyak jasa yang dia berikan , aku sangat terharu , walaupun aku asyik merungut sebab orang lain punya lagi hebat , tapi dia tetap nak berjasa dekat aku ,

sedikit cerita perkenalan aku dengan dia ,

aku jumpa dia dekat pasaraya bintang melaka, mak aku pun ada derma sedikit usaha , kalau tidak takkan aku akan bersama dengan dia , waktu tu aku memang mencari-cari , sebab waktu tuu aku dah takde dah .. tu je kott , malas nak menaip banyak-banyak

selama setahun aku bersama dengan dia , memang dia selalu sakitkan hati aku , tapi aku terfikir , kalau tiada dia takkan nya aku dapat berhubung ngan kawan ,

oklah , aku nak menghabiskan masa aku dengan dia je laa hari ni , lebih-lebih lagi hari ni cuti . bye , saya sayang awak Sony Ericsson C510 !



Monday, May 16, 2011

yaa, yaa, yaa,, its about two weeks i'm not post the new entry(!) rindu tahap gaban kegilaan kat blog aku,, ye laa,, exam is around the corner,, how can I post the new entry? study study n study je lahh,, then my computer is broke down,, super bengang(!)

ok,, ok,, memandangkan aku agak lama berblogging,, so,, aku selalu laa jugak blogwalking kan,, but sometime aku jalanjalan tu,, ad pulak orangorang yang pergi private kan dia punya blog,, aduhh,, asal eak?adakah banyak gambar diorang yang 'hot' 'hot' menyebabkan hanya family,, kawan,, ataupun orang terdekat jee yang boleh tengok,, adakah ,, adakah?

okla,, aku tak kisah laa diorang nak buat apa,, because itu hak semua,, aku tak boleh lah nak larang orang buat camtu,, tapi what the function they do that? baik tak payah buat blog,, blog untuk orang baca, kongsi, beri pendapat..

aku cadangkan korang buat facebook je lah,, korang boleh post banyakbanyak status korang tuu,, post je laa panjangpanjang,, theres no matter,, korang boleh tentukan nak approve ke tak friend kat facebook,, kalau kat blog,, follow follow je laa,, tapi aku nak follow pun tak bolehh,, apasal la ada setting untuk private kan blog ni,, heishhh..

tapi korang janganlah marah aku ,, ni cuma pandangan dari aku,, kalau aku salah,, aku minta maaf,, kalau korang terasa,, aku minta maaf..

abgchoberkata : orang nak ada blog,, dia nak jugak.. hehehe..

Wednesday, May 4, 2011

Cabaran Gila KAH?

salam,,
hey,, bertemu kita pada bulan mei,, this is my first entry in may,, yea,, aku tau tak perlu cakap but nak cakap jugak,, aku kan budak banyak cakap,, ; P,,

ok,, sorry laa takde new entry semalam,, lusalam,, dan tulatlam,, yea laa,, hari pekerja kan,, so,, kerja aku sebagai blogger,, terpaksa cuti laa,, tapi yang sakit hati nya kan,, kena juga kerja kat rumah,, so,, takde makna nya laa hari pekerja untuk aku,, cuti berblogging,, tapi tetap kerja kat rumah.. *_*

ok ok ok,, meh sini cerita pasal hari ini,, tadi kat sekolah,, aku, wafiy, faris, afif dan anep,, involve dalam satu cabaran ni,,

~saya dalam cabaran, jangan bercakap dengan saya~

itu lah slogan dia,, kitorang pakai tag tu kat poket baju sekolah kitorng,, syarat nya kalau nak menang,, jangan cakap ngan sesiapa,, so,, macammacam laa dugaan nya kan,, ke hulu ke hilir tak boleh cakap ngan sesapa,, dan the winner is

..
..
..
..
..

Ahmad Akmal Humaidi,, that is me,, yay,, haha,,

abgchoberkata : try it,, you will get the sourness memory in ur life  ; D

Saturday, April 30, 2011

Bodoh ke Bengong (!)(!)(!)

aku pelik laa ngan kaum laki sekarang ni,, aku boleh jadi contoh terbaik kat korang tapi korang taknak,, ; p nak hisap rokok, hisap laa,, aku tak kisah,, tapi kena laa tempat yang sesuai,, ni,, ada ke pulak kat pasar malam,, kau dah la jual makanan,, then kau sembur asap rokok kat mana? kat makanan yang kau masak..

then,, kau dah....
kau dah tambah saham dosa kau,,
kau dah derma sikit penyakit yang sepatutnya dapat kat kau,,
kau dah sakitkan hati aku,, dan
kau juga membuatkan aku tulis entry hari ni pasal kau(!) apa yang special sangat kau ni? huh! TETTTTT

abgchoberkata : merokok membahayakan kesihatan(!) tak caya sudah!

__________________________________

Friday, April 29, 2011

sayakurus | akuslim | sayatakgemuk | akutakmontel

lepas balik solat Jumaat tadi aku kehilangan idea untuk buat entry hari ini,, aku fikir, fikir dan fikir,, but nothing to do today,, sebab apa eak? sebab hari ini takde apaapa yang berlaku kat sekolah(!)

but,, sebab dah lama aku tak update blog before ni,, waktu tuu follower aku just 8 orang,, hilang semangat nak update entry baru baru dan baru,, tapi sekarang dah 64 follower,, semangat gila lahh,, biasalah orang yang hott macam aku,, naiklaa follower,, hahhha..nape nak tumbuk aku? nak sepak aku? nak muntah kat aku? datang la sini,, Taman Samudra.. ^_^

dah dah dah,, stop sesi keberlagakan,, aku nak cerita yang ada orang cakap aku kurus,, bukan setakat orang tauu,, orangssss ok,, let me named HER as H dan M

H  ~eyh,,eyh,, akmal,,akmal,, haaa,, kau dah kurus,, waaa~
M ~ehh,, ha'ah laa,, kau dah kurus~
~emm,, ye kea?~
H  ~yea laa,,~

betul kea aku dah kurus?? haa,, aku nak korang pula tentukan,,


haa,, korang jangan tanya soalan bodoh la kan,, of course la aku yg laki tu,,skang aku nak tau jee,, yang mana lebih kurus,,

abgchoberkata : haha,, bukan full body yang aku letak..

Thursday, April 28, 2011

RM 227.50

haaa,, duit tuu aku dapat tadi waktu bertugas kat koperasi,, very the terkejut one,, waktu aku pergi keluar nak solat.......

~akmal,, sini jap~
~yee cikgu?~
(blablablabla cikgu mencarut ape ntah)

~ni duit awak~
~haaahh? banyak nye cikgu~
~ni duit awak bertugas akhir tahun lepas,, sampai bulan 3~


yaa,, webcam aku burok! it doesn't matter

serious,, aku tak pernah get duit macam tu punya banyak,, yaa, pegang banyak tuu pernah laa,, tapi dapat hand-to-hand macam tu,, maunye tak terkejut! last entry aku,, aku cakap,, yang aku kerja kan ,, tu la sebab aku sakit hati kat siapa yang membazir duit tuu kan,, 

ok,, duit ni aku dapat sebab kerja kat koperasi akhir tahun lepas,, jual buku,, aku datang full day,, tu laa sebab dapat baanyak kott,, so, kalau korang nak,, boleh,, datang laa rumah aku,, ^_^

abgchoberkata : serious,,  nak duit datanglaa rumah,, aku bagi RM 2.50 hehe
____________________________________________


KenapaAkuNakJadiBlogger?



nape yee? emm,, aaaa... aku pun terfikir juga kenapa aku nak sangat jadi blogger,, okla,, sebab nak sedapkan hati aku,, aku senaraikan sebab apa eak..

-sebab nak kongsi cerita peribadi-
ye laa, nak kongsi kisah kehidupan seharian aku ngan bloggerblogger yang lain,, yaa,, aku tau tak ramai blogger yang suka baca entry tentang peribadi,, but aku still buat cam tu,, cipta kelainan(kelainan lah sangat),, 

-sebab nak cari ramai teman baru-
emmm,, aku adalaa juga jumpa kawan baru sejak berblogging,, antaranya shakey dan hana,, mungkin dua tu jee yang sudi berkawan dengan aku buat masa sekarang,,(emm,, dah memang bekawan dari sekolah) thanks(!)

-nak meramaikan populasi blogger lelaki-
haa,, ni yang paling aku nak,, aku rase 70% of the blogger is perempuan,, walaupun blogger terpopular tahun lepas adalah Ben Ashaari iaitu seorang lelaki,, but blogger lelaki still kurang yang memblogging ni ^_^

aku rase tu je laa,, sebabnya Kenapa Aku Nak Jadi Blogger..

abgchoberkata : semat tak gambar tuu? (first time guna paint)

Wednesday, April 27, 2011

eh, eh, 20 already...

haa,, can you read that? hehehe,, bukanla nak bajet kan,, tapi serious best sangat sebab dah 20 follower,, haha,, padahal sikit je baru kan,, its okay,, i,m very proud of it,, thanks to all follower yang sudi mengfollow,, berguling-guling aku kat rumah,, 

_______________________________________________________

TEPUUUUUNG!

ok,, ok,, biarkan aku teruskan dengan cerita yang aku nak cerita hari ini,, karang melalut tah ke manamana sampai terlupa nak cerita,,

kat sekolah korang kan,, ada tak budaya main tepung?

main tepung macam mana tuu? 
ambil tepung lepas tu campak kat muka kawan yang lain,, 

perlu ke?
itulah persoalan yang aku tertanya-tanya tuu,, perlu ke? pelik pun ada tau dengan budak zaman sekarang ni(cehh,,aku pun budak),, sebab beli tepung dah membazir,, mak bapak bagi duit belanja,, diorang pergi beli pulak tepung,, diorang makan macam mana pula? ayoyo,, bukannya apa lah,, it is very the membazir!

maybe diorang tak merasa lagi macam mana payahnya mak bapak diorang letih keluar peluh busukbusuk nak sara diorang,, aku pulak mungkin dah mencuba mencari duit sendiri,, tolong orang tuu,, tolong orang nii,, nak cari duit(bagusnya aku),, so aku rasa sakit lah,, dapat duit pergi membazir,, pehh,, memang sakit sakit n sakit!

abgchoberkata : nasib baik guna tepung,, cuba fikir kalau guna serbuk cili, serbuk kari,, macam tepung juga tu!

Tuesday, April 26, 2011

Hey there sana situ sinun,, now aku dah ada internet kat rumah,, so,, its very best!,, i can type type n type everyday!,, i do not have to go to cyber cafe,, or friends' house to blogging! it is very awesome friend!

hahaha,, so let me tell you the story about today,, haaaaa,, korang pernah dengar tak pasal colony tu,, alaa yang pasal infeksi 'kejadah haram' tuhh,, alaa,, tak tau lagi??


nah!! tengok gambar ni puaspuas! so,, pasti korang dah tahu apa point yang aku nak cerita hari ini,, yaa,, cerita bermula bila aku terbaca pasal benda atas ni kat satu blog,, sorry sangatsangat lupa apa url dia,, di cerita yang ada lambang ni kat atas klcc waktu earth hour hari itu,, lepas tu,, ada kat ikan pulak,, then ada kat tanah yang jerlus,, so aku takut laa,,

selang beberapa hari kemudian,, aku baca surat khabar kat sekolah,, then terjumpa pulak kat surat khabar,,(rujuk gambar kat bawah ni)


so,, aku cerita laa kat satu kelas pasal benda ni,, pastu a day after,, cerita sebenar pasal infeksi ni dah tersebar,, aku memang tak berniat nak tipu diorang,, tapi diorang bahan aku pulak,, nak tau apa diorang gelar aku??  A L I E N! bangang gila kan,, sedih tak cerita nya? sedih kan,,

abgchoberkata : kebenaran mungkin menjadi penipuan,, penipuan mungkin jadi kebenaran! lol

Friday, April 15, 2011

Pertolongan Cemas

hey hey hey hey,, aku benci pertolongan cemas,, aku benci pertolongan cemas,, aku benci P.E.R.T.O.L.O.N.G.A.N C.E.M.A.S!!

hahhh(menjerit),, sakit hati gila laa kalau korang nak tau,, cerita begini,, aku dilantik menjadi ahli PC untuk bola sepak,, so aku terima je la coz boleh la selamatkan orang tatkala 'kecemasan',, tapi serious memboringkan gila! menyakitkan hati gila,, dahlah kena kutuk,, siott jee,,

aku masuk PC lambat laa kan,, coz aku ada kelas tambahan! pastu postpone pulak,, so,, aku kena laa balik kelas balik for prep,, pastu waktu prep lak waktu sejarah,, kaw kaw kena marah ngan cikgu sagunthala coz tidak bawa buku,,

"sorry la cikgu,, saya ingat......"
(tak sempat nak jawab)

"tak payah nak ingat ingat la akmal,"

"betulla cikgu,, saya sepatutnya Pertolongan Cemas,, tiba tiba postpone"

"lain kali bawa"

hha,,
sambung balik,, waktu aku pergi pertolongan cemas pulak kan ada laa sorang makhluk ni injured ,, sejurus kemudian (aceyhceyh) hafiz,, yang agak gedik tu,, pergilaa padang nak angkat makhluk tuu,, pastu,, dia sound aku pulak suruh bertindak dengan pantas,,

"akmal cepat" jerit perlahan
(aku pun cepatla sikit)

"akmal berlari!," jerit macam satu sekolah nak runtuh
(aku malu then terus berlari)

memang siot je la kan,, kau senior tak perlu nak marah macam tuu,, aku tak suka! kalau aku jadi senior la kan,, aku akan marah tapi takla nak mengaibkan orang!! (shit!)

abgchoberkata : ketua yang selalu bermasalah sebenarnya!

Monday, April 4, 2011

ha chaaakkk! terkejut tak? tak terkejut pun tak apa,, aku tak kesah pon,, heheh,, entry kali ini aku nak cerita pasal ABPBH semalam,, tak tahu abpbh tuu apa? memang super heavy duty bengong lah kan,, haha,, ABPBH is stand for Anugerah Bintang Popular Beria Harian,, haa,, mesti yang tak tahu tuu dah tahu kann??

oklah,, start dari mula,, pentas dia kalau perasan ada tangga yang besar gedabak kan ? soalan aku,, mengapa tangga tu ada kat situ? menyemakkan pentas je,, pastu aku rase kalo para pemenang yang dapat anugerah naik kat atas tu kan lagi bagus,, but nak buat macam mana? bukan aku designer nye,,

okla,, cerita pasal yang dapat anugerah pulak,, aku kurang setuju yang menang anugerah Bintang Paling Popular sahaja,, aku tak tahu sebab apa,, tapi aku pelik,, telampau ower la pulak aku tengok khaty fauziah naik pentas,, ya Allah,, perlu ke cakap yang dia banyak undi untuk anak dia,, buat malu je kott,,

then, waktu ana raffali menang anugerah artis baru wanita popular,, sumpah aku kesian kat dia,, asal laa ramai orang tak suka dia? aku rase dia tak buat salah kat korang pun,, sekurang-kurangnye tak payah laa nak mencaci,, dia dah memang berbakat,, si penCACI tu tidak perlu untuk buat macam tu,, kalau korang bagus sangat,, korang jadi penyanyi,, korang buat lagu sendiri then,, boleh tak korang menang macam ana raffali menang,,

lepas tu kalau perasan kan,,waktu nak umumkan BPP tu kan,, zizan kan diam jee,, aku rasa sebab dia yakin menang kott,, heheh,, but kan bagi aku zizan lagi layak menang kott,, thats all


abgchoberkata : mengkritik je tau,, bukannye nak undi!

Saturday, April 2, 2011

hey there,, long tyme no see,, aku pon bored bored bored n bored,, xde cerita untuk dikongsikan bersama,, but today aku ada cerita yg nak dikongsikan,, hari ini kan,, aku bersama ehsan,, adlina,, dan izzati nak pergi perpustakaan KL but sebelum tu,, kitorang singgah menara DBKL dulu,, alaa,, untuk memenuhi kehendak PPD,, kena la ade 4 elemen,, so just follow the rule,,

then after dah letih ambil gambar dekat situ,, aku n diorang pergi lah pulak perpustakaan KL ,, but,, ceritanya menyedihkan,, perpustakaan tutup setiap sabtu minggu pertama,, shit gle kan! ouh,,

so,, kitorang decide nak pergi pnm(perpustakaan negara malaysia) lah,, naik apa tak tahu,, kitorang plak semua nya tak kaya,, so ehsan ni ha budak kaya,, dia lah yang belanja naik teksi RM 15 kot,, but aku rase sebab ada adlina la dia baik tuh,, heheh!

kat pnm pulak haaahh,, sesak gila,, sebab apa? sebab ramai orang laa,, then terjumpa pulak farhana dan mai,, bertambah gembira laa,, heheh,, tapi benda yang paling aku tak suke kat situ,, ada abang yang jaga pintu tu,, perangai cam SHIT je! adakah patut dia marah aku tak tentu pasal,, shitshitshit n shit!

kitorang balik pulak naik ngan mak ehsan,, (perlu cerita ke?malas laa)

Wednesday, March 30, 2011

Kelayakan Olimpik dan Piala Dunia



  VS




pada korang korang yg dikasihi,, malaysia,, negara kita akn menentang para pemain bolasepak lubnan,, first 19 jun 2011 then perlawanan kedua kite jadi tuan rumah pada 23 jun 2011,, harap korang sudi mennyokong malaysia! semangat malaysia! heheh,,

then kelayakan piala dunia lak,, kite akan menentang chinese taipei,, 29 jun 2011 dan 3 julai 2011,, lagi sekali aku memohon korang untuk turut sama memeriahkan liga bola sepak,, aku agak pelik tengok bolasepak kat luar negara,, walaupun liga tempatan tapi penonton ramai mcm final olimpik,, heisshh,, kalau negara kite macam tu kan best,, anyway support for our national tem!

Monday, March 28, 2011

Paling Seksi?

Pelakon kontroversi, Fasha Sandha dan janda `meletup`, Rozita Che Wan menduduki dua tempat teratas `5 Artis Paling Seksi` berdasarkan undian pembaca Metro Ahad dan Harian Metro menerusi laman web MyMetro

itulah ayat yang terpapar di muka depan akhbar Metro Ahad hari ni,, aku pelik gle sebab,, perlu ke artis ni dedah sana sini untuk mendapat publisiti? adoishh,,

berikut senarai top 10 Artis Paling Seksi

1 - Fasha Sandha (578 undi)
2 - Rozita Che wan (404 undi)
3 - Zila Bakarin (251 undi)
4 - Rabecca Nur (164 undi)
5 - Jue Aziz (128 undi)
6 - Nora Danish (122 undi)
7 - Nur Fazura (121 undi)
8 - Ayu Raudhah (121 undi)
9 - Zarina An-Julie (114 undi)
10 - Marsha (95 undi)


bagi korang laa pemblogger,, rasenye perlu ke untuk seksi? ya,, memang seksi tu subjektif dan luas meaning dye,, tapi para pengundi tuu undi atas seksi yg mane? tepuk dada tanya selera
earth hour!

hey sume,, semalam korg join sekali x earth hour? haaaa,, mesti x join ni,, jgn la macam tuu,, kalau kite syg bumi ,, kite kena laa join earthhour ni,, :)

then,,if korg tak tahu ape itu earth hour,, baca selanjutnya ok!

apa itu earth hour?
Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac,

apa yang kite kena buat?
kite kena mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam di kediaman mahupun pejabat,

buat apa kita buat semua ni?
untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim!

so,, mungkin yg x faham tuu,, da faham sikit kan? kalau x dapat serta tahun ini,, korang trylaa join tahun depan! join tau jgn x join!



ok guys,, hav a great weekend!

Saturday, March 26, 2011

karnival hampas

happy saturday! hello there,, today pukul 600 pagi lagi aku da bgn,, coz?? semangat nk g skola,, ade karnival di smk bb sungai buloh,, then dlm kol 7 tuu aku gerak! tiktoktiktok,, kol 8 suda,, kte kena dtg sebelum kol 720 pg,, hampeh ,, ouhh lupe janji cikgu,, tapi ade baiknye cikgu buat janji camtu,, biar kite menunggu bas,, bukan bas menunggu kite,,!


telupe lak nk cite,, bukan setakat geng yg nak pegi smk bb sg buloh tu je,, ade lagi geng yg nk pegi tempat lain as : 
-petanque
-koir
-pibg
-anugerah cemerlang
-silat
-??


ok,, stop cte balik psl sekolah tuu,, kitorang sampai sekolah tuu,, macammacam sekolah ade,, bapak arh,, hari ni kan panas gile,, so ,, kitorang kene beratur till la kat dalam ,, uisshh,, sekola ni,, letih tu x,! then ade beberapa complainS untuk skola ni!!
   -masuk tandas bayar seposen! bpak diye,, first time masuk tandas sekola peraturan cmni! kedekut doh!
   -suasana di kantin hanchos! bau kat tandas sekola wangi,, pegi kantin lak,, ya Allah,, kalah tandas SEMERBAK!
   -sekolah besar sgt,, kate karnival,, silelah buat pelan ke,, ape ke untuk tau coz xkn kitorang nk explore sendiri ke cerukceruk sekola tu,, heissshh! 


sorila ek kepada warga SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR BARU SUNGAI BULOH! disebabkan benda yg remeh temeh laa menyebabkan imej sekola korg jatuh,, aku rakyat malaysia yg mempunyai kebebasan untuk bersuara! so,, bile korang dtg ke SEMERBAK,, komplen laa balik tau,, ngee!

Friday, March 25, 2011

folio n periksa!

tik tok tik tok,, minggu depan da ujian bulan mac,, yeah of course,, bulan mac xkn ujian bulan november,, back to the point,, okeh,, ujian cam biasela bmbiscmtkhagsjgeo,, so kene la study hard,, tapi yg x best tu ade beberapa subjek tambahan such as svk,, pjk,,! n one more thing,, sc kalo x lebih drpd markah tertinggi klas 3 k,, kena duduk dekat kelas tu sehary,, woiiyy,, bpak arh hard gle,,


k,, next about folio,, sj ngan geo,, duedue markah pmr,, tjuk utk geo pencemaran n sejarah lak pasal ape ntah,,x jln ag dua bende tu,, k,, coz da ade tenet ny ade laa pluang nk cry maklumat + fb la,, heheh,, anyway malas nk tulis panjangpanjang,, letih kott..

Tuesday, March 22, 2011

today is tuesday
ello blogger,, as aku tau,, minggu lpas pakcix aku kwen,, nmenye muhd hanif,, dye disatukan hatinyer ngan syaza izyanie,, aceyhceyh,, ove la plak,,

yesterday is monday,, so? aku absent skola,, malas nk dtg coz ade pehimpunan,, aku kene naik pentas coz of the rakan pembaca tu laa,, tapi ade cte best yg aku kena cte,, kelas aku mng kelas terbersih minggu lepass,, hehe,, banggo le,, but denga cte,, pn fouziah puji gle kat 2 krk,, wat for? adoyy,, ktorg yg mng x puji kite lak,, dushh!

tomorrow is wednesday,, so? ustazah x ajar aku n kelas aku da,, ustazah aja dah la bes,, sedih kott, bye ustazah,, hope ustazah yg akn ajr aku tuu,, best mcm ustazah rosnani,,

Friday, March 11, 2011

9 Mac 2011
ello.. read till leteh ok.. heheh,, this date is nothin happen but,, ary ni,, budak kelas as usually lahh,, ofcourse bising if xde cexgu,, so,, diorang pon memain laa dlm kelas,,spe lagi kalao bukan si wafiy,, razin,, faris,, dan anep,, mereka diorang main bola kott,, then ade laa sorg cikgu ni lalu,, awak semuadoktempat,, aku nk duduk tempat aku,, tapi penuh ngan dak2 yg main tu laa,, aku tergelak coz faris buatbuat bace buku,, tapi bce buku koko,, haha,, klaka gle(!) so then aku yg kne ngan cikgu a****a  tuu,, then waktu ptg,, aku lepak coz ade budak sekolah tgh maen bola,, cikgu hooraimah pon ade,, cikgu hooraimah cte yg ade cikgu cte kt dye klas bising waktu dye x msok tadi,, cikgu tuu inform kat cikgu hooraimah yg "budak besar-besar tu buat biseng",, api kemarahan di dalam diriku membuak-buak,, rse nk gigit je wafiy uhh,, org lain yg main aku yg kene!! siot jee,, hehe,, but ,, nseb baiklaa cikgu hooraimah still memahami aku,, heheh,, jdy x kene marah!


10 Mac 2011 11 Mac 2011
arini ary jumaat,, pagipagi lagi aku da bad mood! coz? anep ilangkan calculator aku,, sakit aty kott,, till lepas rehat aku marah,, so,, aku teringat aku btugas semalam kat koop,, aku decide nk g koop check,, tgk tgk ade lak kat koop ,, heheh,, sorry anep! heheh! pastu waktu rehat tuu cikgu sapiai sapiah belanja aku minom air,, sedap la pulak cikgu belanja,, heheh,, jgn dengki dott!




namenyer nurul farhana bt roslee,,
hanoihanoihanoi

Monday, March 7, 2011

Program NILAM

ello there,, something i want to share today(!) pagi tdy ann,, aku terjebak dengan persembahan dax2 pusat sumber for the nilam program,, then,, aku blakon jadi tun NILAM,, terpenting kott,, heheh,, aku blakon lakon lakon,, best punyee,, then da habes,, amek la gambar,, nnty aku akn tunjuk kot,,

Sinopsis Cite Dye!

raja yg mulai gering hendak mencar pewaris takhta,, ade lima calon tepilih ke peringkat akhir,, tun kaya,, tun tampan,, tun geliga,, tun perkasa n tun nilam,, setelah raja membuat pilihan,, tun nilam terpilih coz alasannye..:
tun kaya: kaya x boleh dpt segale-galenye..
tun tampan: dgn muke yg lawo x mungkin dpt memerintah ngan baek n rupa akan luntur dimamah usia,,
tun geliga: otak xkan pandai tanpa diisi ilmu,,
tun perkasa: akan lembek bile tua menjelma,,
tun nilam: terpilih coz suke bce buku,, org ni yg akan memacu negeri Khutub Khanah ke arah kejayaan,,

heheh..

para pelakon(perlu ke?)
sultan- izzat
permaisuri-
dato' panglima- wana
dato' bendahara- aqmal
Tun tampan- aishah
tun kaya- ateyn(!)
tun geliga- amirul
tun perkasa- lokman
tun nilam- me(ahmadakmalhumaidi)
pengawal-
dayang-

ooppssss,,,
x dilupai..
'PENGARAH' - amirul @ BOB!! (sgt menyebok!!)


thanks!!
(gamba later yaw!)                                                                                              

Sunday, February 13, 2011

S.E.M.A.L.A.M dan H.A.R.I.N.I


Mak Menti Da Mati
renung btul btul,, what can u see,, di bawah skali tuu.. ade mak siti tgh maty kan ,, haha,, citenye begini,, bau ape yg bussuukk ni?? cary cary cary tgk tgk ade kat pety ais,, bodoh punye mak menti,, aku tkot nk amek coz bau dah mcm mayat id0p jerr.. then my ayh laa yg amek kan ,, pastu aku kene buang lak,, adushh,, gelap,, lek jaa,, xde mende menakotkan pun,,








Abg Akie Kawen part 2



 hha,, ni lak abg akie kawen dkat umh dye,, smalam xde gamba kan? ari ni ade punye,, makan ayam,, daging,, dalcha,, dan nasi,, of course!! tema warne ungu,, but aku pakay kale ijau je,, aku laa yg jdi cameraman nyer,, dott ,, dott,, dott,, sampai la kul 2.30 ptg,, xtau nk balik ke? leteyh da gle ni,, then,, balik laa,, ilex kat umh opah,,  :D oopss sebelum tlupe,, waktu mlm aku cirit-birit coz ayam da basi!! siott!



Chomell


 sje je nk tunjuk yg adek sedare aku niy chomell,, like cousin ,, like cousin,, ntah pape ntah,,




                                                                                                       post by abgcho

Saturday, February 12, 2011

Assalamualaikum,,


hehe,, first time nk post dekat blog baru nie..anyway,, story about today..


Abg Aki Kahwin


hha,, anyway,, org kawen pye gamba x sempat nk ambek,, kat sebelah ni  name nur qaisara haziqah,, umo dye baru bpe bulan ntah.. waktu pagi tuu bangun jee dry tdoo,, kteorg bemaen,, pastu ntah camana abg dye nangis,, pastu gaduh,, aduishh,,


pastu about kol 1230 pgy laa kendury kawen tuu,, aku bgi pihak laky,, tapi bpak x meriah,, mcm xde ape ape yg belaku,, seyezz,, anyway dpt laa makan nasi,, ayam sambal,, so'on,, n udg,, udg tu mknn pengantin jerr tapi aku boleh jee makan,, hha,,pastu waktu nk balik,, balik la umh opah at chankat petai, perak,,




Lubok Katak Pulak


 then,, da sampai lubok ktk,, kg mak aku,, byk kene bekeje coz nnaty pakcik aku yg lain nak kawen lakk,, bulan tiga,, aku tepakse laa buat semuanye,, bakar sampah,, kutip daun,, buang daun,, buang mase pon adee,,  pastu kol 730 camtu kitowrang balek umh,, then azan maghrib berkumandang,, rsenyer xde pape yg best kott,, sebab permulaan baru.. nnty ade cte best aku post.. :)btw gamba yg ats tuu waktu asap bekumpul gile byk mcm da dekat genting highland,, yg bwh lakk sje nk nunjuk yg api da marak,, tapi coz my badan is big so x nmpk la api yg marak tuhh hehe..



QEERA (nk jugak)

dye sakeyt gigi..kesian laa kat dye,, nnty kalau dye saket gigi dye susah nk mkn,, haha.. puas aty x qeera?? haha!


                                                                                                           post by abgcho