Wednesday, March 30, 2011

Kelayakan Olimpik dan Piala Dunia



  VS




pada korang korang yg dikasihi,, malaysia,, negara kita akn menentang para pemain bolasepak lubnan,, first 19 jun 2011 then perlawanan kedua kite jadi tuan rumah pada 23 jun 2011,, harap korang sudi mennyokong malaysia! semangat malaysia! heheh,,

then kelayakan piala dunia lak,, kite akan menentang chinese taipei,, 29 jun 2011 dan 3 julai 2011,, lagi sekali aku memohon korang untuk turut sama memeriahkan liga bola sepak,, aku agak pelik tengok bolasepak kat luar negara,, walaupun liga tempatan tapi penonton ramai mcm final olimpik,, heisshh,, kalau negara kite macam tu kan best,, anyway support for our national tem!

Monday, March 28, 2011

Paling Seksi?

Pelakon kontroversi, Fasha Sandha dan janda `meletup`, Rozita Che Wan menduduki dua tempat teratas `5 Artis Paling Seksi` berdasarkan undian pembaca Metro Ahad dan Harian Metro menerusi laman web MyMetro

itulah ayat yang terpapar di muka depan akhbar Metro Ahad hari ni,, aku pelik gle sebab,, perlu ke artis ni dedah sana sini untuk mendapat publisiti? adoishh,,

berikut senarai top 10 Artis Paling Seksi

1 - Fasha Sandha (578 undi)
2 - Rozita Che wan (404 undi)
3 - Zila Bakarin (251 undi)
4 - Rabecca Nur (164 undi)
5 - Jue Aziz (128 undi)
6 - Nora Danish (122 undi)
7 - Nur Fazura (121 undi)
8 - Ayu Raudhah (121 undi)
9 - Zarina An-Julie (114 undi)
10 - Marsha (95 undi)


bagi korang laa pemblogger,, rasenye perlu ke untuk seksi? ya,, memang seksi tu subjektif dan luas meaning dye,, tapi para pengundi tuu undi atas seksi yg mane? tepuk dada tanya selera
earth hour!

hey sume,, semalam korg join sekali x earth hour? haaaa,, mesti x join ni,, jgn la macam tuu,, kalau kite syg bumi ,, kite kena laa join earthhour ni,, :)

then,,if korg tak tahu ape itu earth hour,, baca selanjutnya ok!

apa itu earth hour?
Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac,

apa yang kite kena buat?
kite kena mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam di kediaman mahupun pejabat,

buat apa kita buat semua ni?
untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim!

so,, mungkin yg x faham tuu,, da faham sikit kan? kalau x dapat serta tahun ini,, korang trylaa join tahun depan! join tau jgn x join!



ok guys,, hav a great weekend!

Saturday, March 26, 2011

karnival hampas

happy saturday! hello there,, today pukul 600 pagi lagi aku da bgn,, coz?? semangat nk g skola,, ade karnival di smk bb sungai buloh,, then dlm kol 7 tuu aku gerak! tiktoktiktok,, kol 8 suda,, kte kena dtg sebelum kol 720 pg,, hampeh ,, ouhh lupe janji cikgu,, tapi ade baiknye cikgu buat janji camtu,, biar kite menunggu bas,, bukan bas menunggu kite,,!


telupe lak nk cite,, bukan setakat geng yg nak pegi smk bb sg buloh tu je,, ade lagi geng yg nk pegi tempat lain as : 
-petanque
-koir
-pibg
-anugerah cemerlang
-silat
-??


ok,, stop cte balik psl sekolah tuu,, kitorang sampai sekolah tuu,, macammacam sekolah ade,, bapak arh,, hari ni kan panas gile,, so ,, kitorang kene beratur till la kat dalam ,, uisshh,, sekola ni,, letih tu x,! then ade beberapa complainS untuk skola ni!!
   -masuk tandas bayar seposen! bpak diye,, first time masuk tandas sekola peraturan cmni! kedekut doh!
   -suasana di kantin hanchos! bau kat tandas sekola wangi,, pegi kantin lak,, ya Allah,, kalah tandas SEMERBAK!
   -sekolah besar sgt,, kate karnival,, silelah buat pelan ke,, ape ke untuk tau coz xkn kitorang nk explore sendiri ke cerukceruk sekola tu,, heissshh! 


sorila ek kepada warga SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR BARU SUNGAI BULOH! disebabkan benda yg remeh temeh laa menyebabkan imej sekola korg jatuh,, aku rakyat malaysia yg mempunyai kebebasan untuk bersuara! so,, bile korang dtg ke SEMERBAK,, komplen laa balik tau,, ngee!

Friday, March 25, 2011

folio n periksa!

tik tok tik tok,, minggu depan da ujian bulan mac,, yeah of course,, bulan mac xkn ujian bulan november,, back to the point,, okeh,, ujian cam biasela bmbiscmtkhagsjgeo,, so kene la study hard,, tapi yg x best tu ade beberapa subjek tambahan such as svk,, pjk,,! n one more thing,, sc kalo x lebih drpd markah tertinggi klas 3 k,, kena duduk dekat kelas tu sehary,, woiiyy,, bpak arh hard gle,,


k,, next about folio,, sj ngan geo,, duedue markah pmr,, tjuk utk geo pencemaran n sejarah lak pasal ape ntah,,x jln ag dua bende tu,, k,, coz da ade tenet ny ade laa pluang nk cry maklumat + fb la,, heheh,, anyway malas nk tulis panjangpanjang,, letih kott..

Tuesday, March 22, 2011

today is tuesday
ello blogger,, as aku tau,, minggu lpas pakcix aku kwen,, nmenye muhd hanif,, dye disatukan hatinyer ngan syaza izyanie,, aceyhceyh,, ove la plak,,

yesterday is monday,, so? aku absent skola,, malas nk dtg coz ade pehimpunan,, aku kene naik pentas coz of the rakan pembaca tu laa,, tapi ade cte best yg aku kena cte,, kelas aku mng kelas terbersih minggu lepass,, hehe,, banggo le,, but denga cte,, pn fouziah puji gle kat 2 krk,, wat for? adoyy,, ktorg yg mng x puji kite lak,, dushh!

tomorrow is wednesday,, so? ustazah x ajar aku n kelas aku da,, ustazah aja dah la bes,, sedih kott, bye ustazah,, hope ustazah yg akn ajr aku tuu,, best mcm ustazah rosnani,,

Friday, March 11, 2011

9 Mac 2011
ello.. read till leteh ok.. heheh,, this date is nothin happen but,, ary ni,, budak kelas as usually lahh,, ofcourse bising if xde cexgu,, so,, diorang pon memain laa dlm kelas,,spe lagi kalao bukan si wafiy,, razin,, faris,, dan anep,, mereka diorang main bola kott,, then ade laa sorg cikgu ni lalu,, awak semuadoktempat,, aku nk duduk tempat aku,, tapi penuh ngan dak2 yg main tu laa,, aku tergelak coz faris buatbuat bace buku,, tapi bce buku koko,, haha,, klaka gle(!) so then aku yg kne ngan cikgu a****a  tuu,, then waktu ptg,, aku lepak coz ade budak sekolah tgh maen bola,, cikgu hooraimah pon ade,, cikgu hooraimah cte yg ade cikgu cte kt dye klas bising waktu dye x msok tadi,, cikgu tuu inform kat cikgu hooraimah yg "budak besar-besar tu buat biseng",, api kemarahan di dalam diriku membuak-buak,, rse nk gigit je wafiy uhh,, org lain yg main aku yg kene!! siot jee,, hehe,, but ,, nseb baiklaa cikgu hooraimah still memahami aku,, heheh,, jdy x kene marah!


10 Mac 2011 11 Mac 2011
arini ary jumaat,, pagipagi lagi aku da bad mood! coz? anep ilangkan calculator aku,, sakit aty kott,, till lepas rehat aku marah,, so,, aku teringat aku btugas semalam kat koop,, aku decide nk g koop check,, tgk tgk ade lak kat koop ,, heheh,, sorry anep! heheh! pastu waktu rehat tuu cikgu sapiai sapiah belanja aku minom air,, sedap la pulak cikgu belanja,, heheh,, jgn dengki dott!




namenyer nurul farhana bt roslee,,
hanoihanoihanoi

Monday, March 7, 2011

Program NILAM

ello there,, something i want to share today(!) pagi tdy ann,, aku terjebak dengan persembahan dax2 pusat sumber for the nilam program,, then,, aku blakon jadi tun NILAM,, terpenting kott,, heheh,, aku blakon lakon lakon,, best punyee,, then da habes,, amek la gambar,, nnty aku akn tunjuk kot,,

Sinopsis Cite Dye!

raja yg mulai gering hendak mencar pewaris takhta,, ade lima calon tepilih ke peringkat akhir,, tun kaya,, tun tampan,, tun geliga,, tun perkasa n tun nilam,, setelah raja membuat pilihan,, tun nilam terpilih coz alasannye..:
tun kaya: kaya x boleh dpt segale-galenye..
tun tampan: dgn muke yg lawo x mungkin dpt memerintah ngan baek n rupa akan luntur dimamah usia,,
tun geliga: otak xkan pandai tanpa diisi ilmu,,
tun perkasa: akan lembek bile tua menjelma,,
tun nilam: terpilih coz suke bce buku,, org ni yg akan memacu negeri Khutub Khanah ke arah kejayaan,,

heheh..

para pelakon(perlu ke?)
sultan- izzat
permaisuri-
dato' panglima- wana
dato' bendahara- aqmal
Tun tampan- aishah
tun kaya- ateyn(!)
tun geliga- amirul
tun perkasa- lokman
tun nilam- me(ahmadakmalhumaidi)
pengawal-
dayang-

ooppssss,,,
x dilupai..
'PENGARAH' - amirul @ BOB!! (sgt menyebok!!)


thanks!!
(gamba later yaw!)