Wednesday, April 27, 2011

eh, eh, 20 already...

haa,, can you read that? hehehe,, bukanla nak bajet kan,, tapi serious best sangat sebab dah 20 follower,, haha,, padahal sikit je baru kan,, its okay,, i,m very proud of it,, thanks to all follower yang sudi mengfollow,, berguling-guling aku kat rumah,, 

_______________________________________________________

TEPUUUUUNG!

ok,, ok,, biarkan aku teruskan dengan cerita yang aku nak cerita hari ini,, karang melalut tah ke manamana sampai terlupa nak cerita,,

kat sekolah korang kan,, ada tak budaya main tepung?

main tepung macam mana tuu? 
ambil tepung lepas tu campak kat muka kawan yang lain,, 

perlu ke?
itulah persoalan yang aku tertanya-tanya tuu,, perlu ke? pelik pun ada tau dengan budak zaman sekarang ni(cehh,,aku pun budak),, sebab beli tepung dah membazir,, mak bapak bagi duit belanja,, diorang pergi beli pulak tepung,, diorang makan macam mana pula? ayoyo,, bukannya apa lah,, it is very the membazir!

maybe diorang tak merasa lagi macam mana payahnya mak bapak diorang letih keluar peluh busukbusuk nak sara diorang,, aku pulak mungkin dah mencuba mencari duit sendiri,, tolong orang tuu,, tolong orang nii,, nak cari duit(bagusnya aku),, so aku rasa sakit lah,, dapat duit pergi membazir,, pehh,, memang sakit sakit n sakit!

abgchoberkata : nasib baik guna tepung,, cuba fikir kalau guna serbuk cili, serbuk kari,, macam tepung juga tu!

10 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sje suke2 la tu..

xper2,xmerasa pyh cr duit..hehehe..

tp best men tepung terutama time birthday!! tp xpnh kena kat dri sndiri..

wat kat org len yer..hahaha..

.abgcho. said...

hehehe,,
xde laa,, sakit sakit sakit laa,,
senang senang dapat duit,,
dorang plak senangkan hati dengan cara yang harrr...

diana said...

entah..
tepung pulak dibuat main..
mak ayah sampai berpiket kat tepi jalan bila tepung naik harge dulu..
anak2 boleh buat baling2 pulak..
kalau beli bagi kat mak boleh jugak dibuat cekodok ke..lepat ke..
idak menghargai langsung bebudak sekarang ni .

.abgcho. said...

yup,,
memangmemang!
mak bapak terlampau bebaskan anak la kot,,

Yan Saflina said...

pernah main tepung jugak..:(

Izzaty Ishak said...

Mungkin tepung jarang ada kes kena sorok KOT. Mudah didapati. Kalau main gula ke minyak, selalu ada turun naik harga. Pastu kena sorok lagi. HAHA

.abgcho. said...

@yan saflina : main tepung jahat ke baik?

.abgcho. said...

@izzaty ishak : ye jugak yee,, x tepike pulak,, haha

Cik Nyna said...

dah pernah rasa tepung dicampur air ala2 nak buat cucur lepas tu ditambah lagi dengan krim kek warna kuning . tudung sekolah tak boleh digunakan dah lepas tu . *ini semua pengalaman masa sekolah dulu*

.abgcho. said...

@cik nyna : haa,, ni pon mesty budak nakal!