Tuesday, May 31, 2011

The Laziest Salesboy !


lalala , semalam aku pergi ke tesco ampang , aku teman parents (ikut sebenarnya) aku sebab nak beli kasut , ye laa , ayah aku pekerja cemerlang , ngeng  (tak payah cerita laa) , so, aku decide nak pergi cuci mata lahh , nak beli handphone baru , aku ingat nak beli xperia x8 atau Samsung Galaxy Mini .

hmm ,, aku memang berniat nak beli ! bukan just suka suka tengok macam remaja remaja yang lain , hehehe , sori kepada other teenager , yang tak puas hatinya, satu kedai ni layan pelanggan macam kucing minta nasi tau tak !

aku bukan merendahkan martabat kucing , tapi aku sakit hati , tanya satu jawab setengah , tanya lapan jawab empat , ishh , bengang tau tak ,, selepas itu , aku tanya lah boleh trade in tak handphone aku ? korang teka dia buat apa .. dia hulur tangan tanpa sebarang ayat yang keluar . ye aku tau laa kau nak tengok handphone aku , tapi kau takde mulut ke nak cakap?

so, daripada lama-lama aku kat situ baik aku bla jerr , sori ye abg jual handphone, bukan nak menjatuhkan maruah abang , tapi untuk mendidik abang supaya menjadi slaesboy yang baik pada masa hadapan . (cehh , macamla dia ada blog)

abgchoberkata : nothing !
Follower Ke-100 !


what ? follower ke 100 ? ouh , i'm very proud of it ! apa ? follower korang dah beribu takpe takpe aku akan berusaha untuk memberi yang terbaik kepada my follower .

emm , okay , seperti yang telah aku niatkan , aku akan buat satu entry khas buat follower ke-100 aku  iaitu WanCikguMuzik ! anyway tak tau laa dia cikgu real atau just nickname cikgu .

emm , seperti yang aku tahu , dia juga baru dalam dunia blog ni , sama la macam aku , tapi dia dah ramai gila follower . bagi aku dia ni sangat bagus . why ? dia tak mengharapkan follower beribu tapi dia nak pembaca setia ! lebih kurang macam tu la .

aku ada 'box-to-box' dengan dia , dia banyak memberi nasihat , mungkin sebab dia cikgu , so , dah terbiasa menasihati anak murid , hehe , ok ok , aku taknak bagi tahu apa yang dia 'box-to-box' dengan aku , malu . .

ok ok , special nya dia , bagi aku , dia punya entry banyak juga laa yang best , mungkin sebab tu , ada juga yang setia membaca entry entry dia , dia tak perlukan ayat yang kelakar untuk tarik orang , dia just straight to the point ,

emm , yang kurang special , sorry yea cikgu , bukan nak mengutuk cikgu , ni hanya pendapat saya , saya tahu saya pun banyak kekurangannya , awal-awal dah minta maaf , takut hubungan rosak pulak , hihi , emm , serabut sangat laa , agak pening sikit , tapi ia tak menganggu mood saya untuk baca entri cikgu ,, ;p hehe (takut cikgu marah doe).


okla , aku nak taip entri untuk hari ini pulak .. bye

abgchoberkata : sorry , pc problem , tak boleh nak upload gambar . .

Monday, May 30, 2011

My Happy Anniversary !

hey makcik , pakcik , uncle dan aunty ! alhamdulillah semalam adalah hari anniversary aku . bukan hari jadi tau . ianya adalah hari anniversary ! semalam genaplah setahun aku bersama si dia .




sepanjang aku bersama dengan dia , memang banyak jasa yang dia berikan , aku sangat terharu , walaupun aku asyik merungut sebab orang lain punya lagi hebat , tapi dia tetap nak berjasa dekat aku ,

sedikit cerita perkenalan aku dengan dia ,

aku jumpa dia dekat pasaraya bintang melaka, mak aku pun ada derma sedikit usaha , kalau tidak takkan aku akan bersama dengan dia , waktu tu aku memang mencari-cari , sebab waktu tuu aku dah takde dah .. tu je kott , malas nak menaip banyak-banyak

selama setahun aku bersama dengan dia , memang dia selalu sakitkan hati aku , tapi aku terfikir , kalau tiada dia takkan nya aku dapat berhubung ngan kawan ,

oklah , aku nak menghabiskan masa aku dengan dia je laa hari ni , lebih-lebih lagi hari ni cuti . bye , saya sayang awak Sony Ericsson C510 !



Monday, May 16, 2011

yaa, yaa, yaa,, its about two weeks i'm not post the new entry(!) rindu tahap gaban kegilaan kat blog aku,, ye laa,, exam is around the corner,, how can I post the new entry? study study n study je lahh,, then my computer is broke down,, super bengang(!)

ok,, ok,, memandangkan aku agak lama berblogging,, so,, aku selalu laa jugak blogwalking kan,, but sometime aku jalanjalan tu,, ad pulak orangorang yang pergi private kan dia punya blog,, aduhh,, asal eak?adakah banyak gambar diorang yang 'hot' 'hot' menyebabkan hanya family,, kawan,, ataupun orang terdekat jee yang boleh tengok,, adakah ,, adakah?

okla,, aku tak kisah laa diorang nak buat apa,, because itu hak semua,, aku tak boleh lah nak larang orang buat camtu,, tapi what the function they do that? baik tak payah buat blog,, blog untuk orang baca, kongsi, beri pendapat..

aku cadangkan korang buat facebook je lah,, korang boleh post banyakbanyak status korang tuu,, post je laa panjangpanjang,, theres no matter,, korang boleh tentukan nak approve ke tak friend kat facebook,, kalau kat blog,, follow follow je laa,, tapi aku nak follow pun tak bolehh,, apasal la ada setting untuk private kan blog ni,, heishhh..

tapi korang janganlah marah aku ,, ni cuma pandangan dari aku,, kalau aku salah,, aku minta maaf,, kalau korang terasa,, aku minta maaf..

abgchoberkata : orang nak ada blog,, dia nak jugak.. hehehe..

Wednesday, May 4, 2011

Cabaran Gila KAH?

salam,,
hey,, bertemu kita pada bulan mei,, this is my first entry in may,, yea,, aku tau tak perlu cakap but nak cakap jugak,, aku kan budak banyak cakap,, ; P,,

ok,, sorry laa takde new entry semalam,, lusalam,, dan tulatlam,, yea laa,, hari pekerja kan,, so,, kerja aku sebagai blogger,, terpaksa cuti laa,, tapi yang sakit hati nya kan,, kena juga kerja kat rumah,, so,, takde makna nya laa hari pekerja untuk aku,, cuti berblogging,, tapi tetap kerja kat rumah.. *_*

ok ok ok,, meh sini cerita pasal hari ini,, tadi kat sekolah,, aku, wafiy, faris, afif dan anep,, involve dalam satu cabaran ni,,

~saya dalam cabaran, jangan bercakap dengan saya~

itu lah slogan dia,, kitorang pakai tag tu kat poket baju sekolah kitorng,, syarat nya kalau nak menang,, jangan cakap ngan sesiapa,, so,, macammacam laa dugaan nya kan,, ke hulu ke hilir tak boleh cakap ngan sesapa,, dan the winner is

..
..
..
..
..

Ahmad Akmal Humaidi,, that is me,, yay,, haha,,

abgchoberkata : try it,, you will get the sourness memory in ur life  ; D