Tuesday, June 14, 2011

Page KL Gangster Hangat !

seperti semua sedia maklum , KL Gangster telah mengutip 1.5 juta pada hari pertama tayangan sekaligus memecahkan rekod di Malaysia ! fuiiiyoo ! tapi , dalam hot hot tuu , ada lagi satu benda hot yang berlaku kat page facebook KL Gangster , nak tau apa dia ?


haaa , tu lah dia , ada sorang akak shanteQ maniss , pergi post 
~dialog2 dalam KL gangster sume org hafal!! kalau boleh hampir kesemuanya..... cuba try suruh baca sepotong ayat2 suci dari AL quran, mau tergagap2 nak bacanya?? pelik tgk manusia skrg ni....:))~

so , apa lagi , memang ramai lahh yang terjebak dengan post ni , ada yang suka , ada juga yang tak suka , tapi aku tak berpihak ke mana mana pihak , tapi aku kesian lah dekat cik linda kita nih , tak pasal-pasal bertubi-tubi kena dengan yang lain , yeah ! mungkin boleh nak memberi nasihat tapi betul ada sorang mamat tu cakap , nak nasihat biarlah tempat yang betul , 

tapi tapi tapi aku takde lahh 100% membangkang kata-kata cik linda nih , cuma di saat aku tengah galak membaca , ada sorang mamat tanya , ~kau tu sempurna sangat ke?~ ~alhamdulillah , ya~ waaa , terkejut hamba ! boleh pula mengaku sempurna ! emm , dah jadi macam tu , aku memang terus pelik , something wrong with this girl!

tapi ada pulak satu mamat yang baik beri nasihat 

x perlu la kot nak menggunakan sentimen agama di sini..

walaupun niatnya baik..tapi terkadang akibatnya tidak baik..

cik fokus ke arah BACA Al-Quran..
belum sampai tahap menjadi Al-Furqan..
sekadar baca dan terjemah maksud,kadang2 yahudi lebih baik daripada kita dalam bab itu..

jadi janganlah fokus hanya kepada baca dan terjemah..
menitilah ke arah FAHAM Al-Quran..maka akan kenal Allah..

haa , ni memang aku sokong 100% memang patut pun dia post gitu , elok² ramai yang mengundurkan diri , tapi cerita belum habis lagi tau , benda ni berlarutan , dan aku tak sempat nak baca sampai hujung cerita , kalau korang nak tau cerita selanjutnya , buka sendiri lah link ni ----> link ! selamat membaca .

abgchoberkata : orang ni nasihat orang tu , orang tu nasihat orang ni , sampai bila nak tamat ? =='

6 comments:

EZAN IDMA said...

last2 kite dgr je la nasiht ;p hehe

ShakRoil said...

tapi kritikan kena terima dan berdebat dgn cara baik.. jgn marah2 dan niat itu penting.

.abgcho. said...

ezan idma : haha , btol lah pulak hehe

shakroil : setuju sangat , ni tak , makin lama makin ramai nak beri nasihat , last last hmmm ...

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

patutnya kita bole jer minat...
suka .. tapi jangan lah pver.. lebih baikm bersederhana dalam segala hal... kan Nabi dah ajar.... :)

bukan nasihat tapi sekadar share :)

sI nYemPerEnG said...

hehehe bersederhana lbey bek kan..n d most important stiap nsht yg try kite nk delivered mst lah mantop supaya twos terserap dlm aty o otak individu laen..heee=D

Aleeyaah Darn said...

KL gangster niy da mcm kuman. Adik2 kat rumah pun pandai dah cakap. siap intonasi sekali. haish.